Stosowanie oleju rycynowego

Olej rycynowy przeznaczony jest do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.

Właściwości oleju rycynowego

Olej rycynowy znalazł zastosowanie nie tylko w lecznictwie, ale również w kosmetologii. Kosmetyk ten nadaje się do codziennej pielęgnacji twarzy. To naturalne rozwiązanie na spierzchnięte pięty, łokcie i kolana.

Olej rycynowy to forma naturalnej, niezwykle skutecznej odżywki do włosów. Regularne stosowanie oleju rycynowego sprawia, że włosy stają się miękkie, puszyste i szybciej rosną. Zauważalna jest również różnica w odcieniu włosów – włosy zostają delikatnie przyciemnione.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Dietetycy od lat apelują, by znaleźć zamiennik klasycznego cukru. Ciekawą propozycją jest BIO cukier kokosowy. BIO olej kokosowy nierafinowany znajduje szerokie zastosowanie w kuchni – nadaje się do smażenia i smarowania pieczywa. Młody jęczmień w proszku dodaje energii.