Stosowanie oleju arganowego

Olej arganowy przeznaczony jest do stosowania zewnętrznego. Można go stosować bezpośrednio na skórę lub połączyć go z wodą kwiatową i wmasować w skórę.

Właściwości oleju arganowego

Wspaniałe właściwości oleju arganowego zostały wykorzystane również w kosmetologii. Dziś już wiadomo, że to naturalny kosmetyk przeznaczony do pielęgnacji skóry dojrzałej – produkt ten działa przeciwzmarszczkowo. Spłyca zmarszczki już powstałe i chroni przed powstawaniem kolejnych. Olej arganowy świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry wrażliwej i alergicznej. Produkt ten nadaje się do masażu – nawilża i ujędrnia skórę. W składzie oleju arganowego znajduje się naturalny skwalen. Olej arganowy zalecany jest dla osób, które borykają się z następującymi defektami skórnymi: trądzik, egzema, atopowe zapalenie skóry, łuszczyca.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Czy wiesz, że BIO moringa proszek to źródło łatwo przyswajalnego białka…? BIO olej kokosowy nierafinowany świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji ciała i włosów. BIO cukier kokosowy to znacznie zdrowszy zamiennik klasycznego cukru – bezpieczny nawet dla diabetyków.